top of page

Nordhåum

Nordhåum er et enkeltpersonforetak med base i Norge. Fokuset ligger på kunst og natur gjennom opplevelser, malerier og andre former for selvlagde håndverk.
Nordhåums formål er å foreslå et tilbakesteg for de som befinner seg i en verden forankret i betong. Målet er å tilby dem en dypere forbindelse og forståelse med naturen, når de føler seg utmagret av nåtidens verden.

Hvem jeg er

 

Hei, navnet mitt er Manuela og jeg er født og oppvokst i Sveits.

Som barn oppdaget jeg min lidenskap for kreativt arbeid med å eksperimentere med forskjellige håndverk og fant mediet mitt senere gjennom lerret og maling. Oppmuntret av lærerne mine solgte jeg mitt første maleri i en alder av 17 mens jeg var på utdanning ved Atelierschule Zurich i Sveits.  

Jeg har alltid hatt en fascinasjon for natur og dyreliv og henter mye inspirasjon fra det. Å besøke Skandinavia som barn og tenåring ville ha stor innvirkning på livet mitt. Jeg ble forelska i det norske livet og landskapene etter å ha reist igjen til landet 2015 og 2016, etter hvert utvandret og bosatt først nordover, så sørover og nå midt i Norge. 

IMG_0489.JPG

Kunstverket mitt

 

Jeg har alltid vært tiltrukket av mandalaer og har malt dem så lenge jeg kan huske. Min kunstneriske stemme gikk gjennom mange faser opp gjennom årene, og utviklet seg til sin egen unike tilnærming og perspektiv.  

Så langt ble arbeidet mitt vist på to vellykkede separatutstillinger i kantonen Zürich, Sveits i 2017 "Compass" og 2021 "Walk".

Inspirasjonen min henter jeg både utenfra og innenfra. Så blander jeg innsikten som naturen gir meg med mine egne personlige opplevelser og følelser. Jeg bryr meg veldig mye om hvert eneste av mine malerier og opplever stor glede når jeg ser dem formes under hendene mine og forandre seg på lerretet.  

Mitt nåværende prosjekt får meg til å utforske både skandinavisk kultur og sine landskaper, mens jeg eksperimenterer med stemning påvirket av oppfatningen av farger og linjer.

bottom of page